Главная » Статьи » Статі про торгове обладнання б у

Млинниця б / у
Здавна млинці на Русі були особливою, ритуальною їжею, яка символізувала прихід весни. Популярність цієї страви з часом нітрохи не зменшилася: його готують і вдома, і в звичайних кафе, і в їдальнях, і навіть у ресторанах високої кухні. Ця смачна страва може подаватися із різними начинками, соусами, топінгами, і в залежності від цього то стає то закускою, то складовим бізніс-ланчу, то десертом.

Володіючи приголомшливим смаком, ця страва досить економна: для приготування самого млинця потрібно трохи борошна і велика кількість рідини. Дріжджі ще збільшують обсяг тіста. А для начинки і заправки можна використовувати будь-які продукти. Так підприємство громадського харчування може ліквідувати залишки продуктів та некрасиво нарізані шматочки, подавши при цьому приголомшливу страву і задовольнивши запити відвідувачів.

Млинці є круглим виробом із рідкого тіста, який обсмажується на сковорідці чи спеціальному обладнанні - млинниці. Професійна млинниця б/у - апарат, який використовують для ефективного і швидкого підсмажування млинців у фаст фудах, закусочних, кафе, ресторанах.

Нержавіюча сталь і чавун є основними матеріалами, з яких виготовляють млинниці, що були вживані. Корпус (п'єдестал) виробляють з нержавіючої сталі, а безпосередньо поверхню для смаження (пост) - з високоякісного чавуну з антипригарним покриттям. Чавун добре розігрівається і довго зберігає тепло. Крім того, тісто не прилипає до такої поверхні, завдяки чому млинці виходять піджаристими і красивими. Розігрів млинниці б/у здійснюється електричним спіральним ТЕНом або газовим пальником.

Сам апарат являє собою поверхню для смаження невеликого розміру, діметром всього близько 35-45 см. Більшість моделей млинниць, що були в користуванні, має одну-дві жарочні поверхні. Використання двухпостових млинниць б/у дозволяє впорається з великим потоком відвідувачів, особливо якщо готуються млинці з різними начинками. Максимальна продуктивність млинниці б/у - приблизно 250 млинців на годину.

Залежно від способу харчування, професійні млинниці, що були у  вживанні, діляться на 2 види:

  • Газові професійні млинниці б/у. Підключаються до централізованої міської системі газопостачання або до газового балона (для розміщення в кіосках і точках харчування вуличного типу).

  • Електричні професійні млинниці б/у. Живляться від стандартної електромережі з напругою 220 В. Потужність електричних млинниць б/у перевищує 6 кВт. Вживані електричні млинниці можуть підключатися до одно- або трьохпостового джерела живлення. Подачу напруги можна контролювати за допомогою вбудованого індикатора.

Для установки і підтримки температури нагрівання жарочної поверхні млинниці б/у використовується термостат. Завдяки цьому млинець пропікається рівномірно по всій площі. Максимальна температура нагріву жарочної поверхні складає 300оС.

Млинцеві апарати б/у, в основному, мають регульовані по висоті ніжки. Їх можна встановлювати на будь-якій рівній поверхні (столі, тумбі). Перед початком випікання млинця поверхню для смаження обов'язково потрібно змастити жиром (переважно, рослинною олією). Потім млинниця б/у прогрівається на максимальній температурі. У результаті процедури смаження поверхня покриється ізолюючою оксидною плівкою, тому перед кожним млинцем поверхню не потрібно буде змащувати заново.

Млинці готуються наступним чином: невелика кількість тіста наливається на поверхню млинниці б/у, розрівнюється Т-подібною паличкою (або спеціальним валиком) і по мірі готовності перевертається на інший бік. Оскільки при смаженні використовується невелика кількість олії, виділяється трохи диму, гарі і пари. Тому можна готувати страви на вживаній млинниці навіть у торговому залі на очах у відвідувачів. Це підвищує інтерес і підтверджує високу якість вашого продукту.

Млинниці б/у дозволяють досягти такої якості приготування, яку неможливо отримати зі сковорідкою. Млинці мають однакову форму і розмір. Форма млинців може варіюватися, наприклад, бути квадратною або прямокутною, у залежності від форми поверхні для смаження. Млинці можуть бути тонкими, майже прозорими, «мереживними».

Завдяки всім перерахованим перевагам млинниць б/у, це обладнання займає лідируючі позиції з продажу серед харчового обладнання. Для приготування млинців з цим диво-апаратом не потрібно мати особливих навичок. Попит на млинці постійно високий і витрати на придбання млинниці швидко окупляться.

Власникам великих підприємств громадського харчування ми рекомендуємо зупинити вибір на напівавтоматичних моделях професійних млинниць б/у, які гарантують високу продуктивність. Напівавтоматичні млинниці, що були у вживанні, складаються з двох поверхонь смаження - нижньої і верхньої. Участь оператора у готуванні на такому обладнанні буде мінімальною. Потрібно просто залити тісто, а спеціальний дозатор подасть його безпосередньо на нижню поверхню для смаження. Після цього верхня нагрівальна поверхня опуститься, рівномірно розподіливши тісто по всій площині. Так млинець смажиться з двох сторін одночасно, тому час приготування становить лише кілька секунд. Товщина і розмір всіх млинців, приготованих на напівавтоматичному апараті б/у однакова.

Ручні млинниці б/у, мають тільки нижню поверхню для смаження, оптимальний варіант для невеликих їдальнях, піцерій, кафе або точок вуличної торгівлі. Потужність і продуктивність такого обладнання нижча, ніж у напівавтоматичного. Та й участь оператора у приготуванні млинців має бути постійною, оскільки млинці потрібно розрівнювати і перевертати традиційним способом. Зате і вартість ручних млинниць б/у значно нижча.

Категория: Статі про торгове обладнання б у | Добавил: xhoholx (18.02.2013) | Автор: Млинниця б / у
Просмотров: 1197 | Теги: млинниця б/у | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]